Sunday, January 1, 2012

new year @ school start

....بسم الله الرحمن الرحيم 

 In the name of Allah, the beneficent the merciful
Assalamualaikumm w.b.t..

sekejap je mase berlalu.. kelmarin bangun awal..siap-siap..pergi daftar sekolah..blablabla..then siap daftar ...tolong cikgu Mastura bagi buku teks kat budak-budak junior.. ting1.. fuhh letih gak.. tapi daripada duduk lepak..tak buat pape..bosan gak kan.?..lagipun dapat la kenal ibubapa dorang..baik-baik je..okay bukan aku sorang je ..my fwen pon.. majlis pendaftaran mula pada 8:30..lepas habis je daftar dah boleh balik..tapi oleh kerana my aunty ade kerja and we pon tengah bizi.. dalam pkul 1.00 ptg lebih jugak sampai rumah..pastu pegi beli buku dekat psi .. pastu balik rumah.. lupa nak cerita.. memang boleh tahan malu jugak semalam kat sekolah punya koop.. me bayar buku terus keluar..tak ambik change.. lupee..--' ramai jugak yang nampak..nampak sangat excited dapat buku.. haha..dorang tengok bantai gelak and ada jugak yang ingat me ni kaya sangat kot..duit pon lupa..whoops.. no no no.. u are reallyyy wrong.. duit tu pon bukan aku punyeer .. pinjam ngan geng .. sebab lupa 'lagi' bawak.. haha nyanyuk gilaaa.. DX .. dak tak boleh main-main lagi dah.. taun depan nak PMR.. wish me luck ok?.insyaAllah boleh ..amin :)
  
--------------------- okay cukup lah tu pasal sekolah ----------------------

then, muhasabah diri ok.. tengok dosa-dosa kita tahun lepas-lepas.. dah insaf ke belom?.. sembahyang,..cukup 5 waktu?..khusyuk?.. so tahun ni mesti lebih baik dari sebelumnya ok?..tiada orang lain yang boleh mengubah diri kita selain kita sendiri.. check diri kita tu.. 
selagi matahari belum terbit di barat n terbenam di timur..pintu taubat sentiasa terbuka..bila?.. hanya Allah yang tahu.. jangan masa ni baru nak taubat la.. apa la..

"berjaya di dunia, tetapi jika kita lupa Allah, hidup tidak bermakna. Biarpun harta menimbun-nimbun, namun, jika hati tidak rindu pada Allah, sayang sekali. Berjaya sampai tinggi mana pun, if tak ingat kat Allah, seriesly tiada kebahagiaan yang sebenar-benarnya." dr.cinta
ingat tak.. sesiapa yang mendengar azan tetapi ia tidak  hadir maka, tidaklah sempurna solatnya kecuali disebabkan keuzuran -hadis riwayat ibnu majah..
“Tidak Aku (Allah) jadikan jin dan manusia melainkan untuk mengabdikan diri kepada-Ku.” (az-Zariyat:56) 
# pesanan untuk diri sendiri jugak n korang semua..


No comments:

Post a Comment